Een veilig en intelligent digitaal immuunsysteem

Hedendaagse cyberdreigingen zijn complexer dan ooit. Malware is zo geavanceerd dat losse security tools niet de bescherming bieden die uw klanten nodig hebben. In feite kosten ze vooral veel geld, maar ontbreekt het aan een overzichtelijk en gebruiksvriendelijk beheerplatform.

IBM heeft de uitdagingen binnen organisaties in kaart gebracht en een geïntegreerd en intelligent security immuunsysteem ontwikkeld. Het systeem combineert verschillende elkaar versterkende security mechanismen en verzamelt en analyseert data, waarmee gebruikers maximaal inzicht krijgen in het netwerkverkeer, gevaarlijke malware kunnen begrijpen en prioriteren en de verschillende lagen van beveiliging kunnen coördineren.

In feite werkt dit systeem hetzelfde als het menselijke immuunsysteem; er wordt grondig onderzoek gedaan naar een virus en als dat is gevonden wordt het immuunsysteem in werking gezet.

Het IBM Security Immuunsysteem integreert bovendien 3 onmisbare en innovatieve ontwikkelingen in haar oplossing: Artificial Intelligence (AI), Cloud en Collaboration.

Artificial Intelligence

IBM geloof dat organisaties zonder het gebruik van slimme data-analyses hun veiligheid niet langer kunnen garanderen. Daarvoor zijn er simpelweg teveel verschillende malware-varianten actief en te weinig geclassificeerde specialisten. Met IBM Watson genereert enorme hoeveelheden waardevolle data en met onze verschillende Machine Learning tools (o.a. QRadar) kunnen uw klanten meer zien dan ze ooit hebben gedaan.

Cloud

Cloudoplossingen kunnen business transformaties in een stroomversnelling brengen. Omdat IBM wil dat organisaties volmondig ‘ja’ kunnen zeggen tegen digitale innovaties en kunnen profiteren van de flexibiliteit en schaalbaarheid van de cloud, hebben we diverse cloud-based security services ontwikkeld die eenvoudig op- en af te schalen zijn en minimaal beheer vereisen. Dankzij onze managed solutions kunnen we ook uw klanten die niet de capaciteit hebben voorzien van de juiste bescherming in de cloud.

Collaboration

IBM geloof dat samenwerking de sleutel is tot succes in de strijd tegen cybercriminelen. Met Collaboration IBM X-Force® Exchange bieden we uw klanten een open ecosysteem waarop zij kunnen profiteren van de kennis en ervaring van 40.000 leden en de beschikking hebben over ruim 800 terabyte aan waardevolle data over actieve bedreigingen. X-Force® Exchange ondersteunt analisten in hun onderzoek naar bedreigingen en biedt de mogelijkheid om informatie real time te delen.