Endpoints zoals smartphones, tablets, laptops en desktops zijn onmisbare ‘tools’ voor uw klanten. Ze verschaffen hen werkgereedschap en toegang tot informatie, zowel binnen als buiten de firewall. Deze apparaten bevatten echter steeds meer gevoelige gegevens, of hebben toegang daartoe. Daardoor zijn ze een steeds aantrekkelijker doelwit voor cybercriminelen.

Ons portfolio Endpoint Security beschermt zowel privé- als zakelijke gegevens en applicaties op het endpoint zelf. Ook zorgt het voor veilige communicatie met programma’s die vanuit een datacenter of cloud worden aangeboden. We bieden de volgende oplossingen aan:

Ons portfolio

Endpoint Protection Platforms

Een Endpoint Protection Platform (EPP) beveiligt pc’s, laptops, werkstations, applicaties en gegevens tegen virussen en malware. In de afgelopen jaren zijn hier extra elementen aan toegevoegd. Denk aan een firewall, versleuteling van gegevens en de beveiliging van besturingssystemen en applicaties met wachtwoorden.

Enterprise Mobility Management

Een Enterprise Mobility Management (EMM)-oplossing bestaat uit Mobile Device Management (MDM), Mobile Application Management (MAM) en Application Lifecycle Management (ALM). Oorspronkelijk werd EMM uitsluitend toegepast op smartphones, tablets en smartwatches, maar steeds vaker is ook de integratie van laptops en desktops mogelijk.

Data Loss Prevention

Data Loss Prevention (DLP) beschermt alle zakelijke en privégegevens op het endpoint tegen ongeoorloofde toegang, aanpassing en verwijdering. Hetzelfde geldt voor de gegevens in het datacenter of de cloud die vanaf dat endpoint worden benaderd.

Application Security

Steeds vaker zijn desktopapplicaties en mobiele apps de toegangspoort tot gegevens. Het aantal kwetsbaarheden hierin neemt echter ook sterk toe. Application Security (AS)-oplossingen detecteren en signaleren dergelijke kwetsbaarheden. Voor apps op mobiele devices zijn er speciale oplossingen beschikbaar, zoals Mobile Threat Defense (MTD) en Mobile App Reputation Services (MARS).

Endpoint Security vendoren