Datacenters spelen een cruciale rol in de opslag van vertrouwelijke data en de hosting van applicaties en (cloud)infrastructuren. Daarnaast gaat downtime ten koste van de bedrijfscontinuïteit. Deze eigenschappen maken datacenters een aantrekkelijk doelwit voor cybercriminelen.

Datacenterbeveiliging is dan ook essentieel voor het garanderen van de beschikbaarheid, integriteit en vertrouwelijkheid van applicaties en gegevens. Het is belangrijk dat onbevoegden geen toegang krijgen. Daarnaast verdienen de aanwezige servers, opslagsystemen en databases bescherming tegen cyberdreigingen als phishing, spam, DDoS-aanvallen en malware. Die veelzijdigheid maakt een goede security een complexe zaak.

Wij staan voor u klaar om de best passende mix van oplossingen te bepalen voor uw klant. Een overzicht van de beschikbare beveiligingsoplossingen voor het datacenter vindt u hieronder. Veel van deze technieken kunnen zowel zelfstandig als in combinatie met elkaar ingezet worden.

Ons portfolio

Firewall

De traditionele firewall is de afgelopen jaren ingehaald door de vele malen intelligentere next-gen firewall. Een belangrijke functie van deze oplossing in een datacenter is het faciliteren van veilige verbindingen naar nevenvestigingen, mobiele medewerkers en derden zoals partners, klanten en leveranciers.

Endpoint Protection Platforms

Informatiesystemen en servers in een datacenter bevatten veelal gevoelige informatie. Net als smartphones, tablets en laptops zijn het apparaten die beschermd moeten worden tegen malware.

Back-up & Recovery

Voor het garanderen van een goede beschikbaarheid is het regelmatig maken van back-ups essentieel. Ook het uitvoeren van een restore ter controle van die back-ups is onmisbaar. In hybride omgevingen met onderling verweven applicaties en gegevens is het simpelweg terugzetten van een back-up niet meer voldoende. Moderne Datacenter Back-up & Recovery (DBR)-oplossingen bestrijken de gehele netwerkomgeving binnen een datacenter.

Identity & Access Management

Identity & Access Management (IAM) regelt de authenticatie en autorisatie van gebruikers, en overige zaken rondom toegangsbeheer. De oplossing stelt op basis van verschillende technieken (wachtwoord, two-factor, biometrie) vast of de gebruiker inderdaad de persoon is die hij/zij zegt te zijn. Nadat de identiteit is vastgesteld, bepaalt de oplossing aan de hand van het gebruikersprofiel welke applicaties, diensten en data voor deze persoon beschikbaar zijn.

Intrusion Prevention Systems

Een Intrusion Prevention System (IPS) voorkomt onrechtmatige toegang tot applicaties en data. Bij het detecteren van ongewenste activiteiten op het netwerk kan een IPS IP-adressen blokkeren of deze omleiden naar een andere omgeving, zodat deze geen kwaad kunnen aanrichten.

Data Loss Prevention

Datalekken veroorzaken imagoschade en veel frustratie bij uw klanten. Onder de huidige privacywetgeving (AVG) kunnen datalekken bovendien resulteren in hoge boetes. Een oplossing voor Data Loss Prevention (DLP) detecteert situaties waarbij data gevaar lopen en verkleint de kans op gegevensverlies. Zo constateert een DLP-oplossing onrechtmatige toegangspogingen tot bepaalde data en blokkeert vervolgens de toegang. Ook kan deze oplossing gegevens beschermen door ze te versleutelen.

Secure Email Gateways

Veel cyberaanvallen vinden plaats via e-mail. Bijvoorbeeld met phishingmails of door malware vermomd als onschuldige bijlage mee te sturen. Daarnaast ontstaan veel datalekken via e-mail. Een Secure Email Gateway (SEG) blokkeert spam, detecteert malware in e-mails en bijlagen en controleert de inhoud van e-mail op gevoelige informatie (financiële informatie, persoonsgegevens, BSN, creditcardgegevens, etc.). Ook kan deze oplossing e-mail uit bepaalde landen en regio’s blokkeren.

Secure Web Gateways

Medewerkers die de internetverbinding misbruiken voor ongeoorloofde doeleinden, vergroten besmettingsrisico’s en zijn minder productief. Een Secure Web Gateway (SWG) steekt hier een stokje voor. Met een SWG kan uw klant de toegang tot specifieke websites en/of content reguleren.

Web Application Firewalls

Via methoden als SQL injection, cross-site scripting en SSL-hacking maken hackers misbruik van kwetsbaarheden in webapplicaties. Een Web Application Firewall (WAF) voorkomt dit. Ook blokkeert een WAF de weergave van gevoelige persoonsgegevens, zoals creditcardnummers en BSN-nummers.