De security-oplossingen van Sophos.

Dit zijn de voordelen.

Security is voor veel klanten een ingewikkelde discipline. Sophos begrijpt dit. De leverancier biedt het mkb daarom endpoint- en netwerkbeveiliging die uitblinkt in eenvoud en gebruiksvriendelijkheid.

Sophos als sterke marktpartij.

Dit zijn de succesfactoren.

 • Sophos is in 1985 opgericht in Groot-Brittannië. In de beginjaren ontwikkelde het bedrijf met name oplos-singen voor antivirus en encryptie. In de afgelopen drie decennia is die focus verbreed naar cloudsecurity, endpointsecurity en netwerkbeveiliging. Sophos richt zich in tegenstelling tot veel concurrenten op het mkb. Volgens Gartner is Sophos een ‘Leader’ op het gebied van endpointsecurityplatformen.

De populariteit van Sophos.

Dit zijn de redenen.

Sophos onderscheidt zich van de concurrentie door hun focus op gebruiksvriendelijkheid. Dat geldt voor zowel de implementatie als het dagelijks gebruik. Kenmerkend is bovendien de hechte integratie tussen de firewall-lijn (Sophos XG Firewall) en hun oplossingen voor endpointsecurity.

De sandboxtechnologie (Sophos Sandstorm) behoort tot de beste van de wereld. Deze cloudgebaseerde sandboxoplossing beschermt tegen nieuwe en onbekende dreigingen door deze in een geïsoleerde omgeving te analyseren. Via de beheerportal Sophos Central zijn alle oplossingen van de leverancier eenvoudig te managen.

De voordelen van Sophos.

Dit zijn de belangrijkste.

 • Geïntegreerd platform
  De oplossingen van Sophos sluiten naadloos op elkaar aan en zijn via een centrale beheerconsole aan te sturen.
 • Uitgebreide rapportagemogelijkheden
  Sophos Central bevat uitgebreide dashboards en rapportages voor een uitstekende zichtbaarheid van het netwerk.
 • Focus op eenvoud
  De producten van Sophos zijn relatief eenvoudig te implementeren en gebruiken.
 • Hoogwaardige sandboxomgeving
  De sandboxomgeving van Sophos herkent en onderschept veel nieuwe en onbekende dreigingen. Sophos past hierin deep learning toe, een zelflerend mechanisme op basis van kunstmatige intelligentie. Daardoor verbetert de herkenning van nog onbekende dreigingen, afwijkende patronen en andere verdachte signa-len continu.
 • Krachtige verdediging tegen ransomware en exploits
  De XG Firewall onderschept malware die gebruikmaakt van kwetsbaarheden op endpoints. Ook beschikt het over CryptoGuard-beveiliging, een speciale technologie die ransomware snel herkent en blokkeert.

De doelgroep van Sophos.

Security voor iedereen.

Door de focus op gebruiksvriendelijkheid en integratie zijn de oplossingen van Sophos zeer geschikt voor een grote doelgroep, van het kleinbedrijf tot het grotere mkb.

Wij helpen u graag verder

Met inhoudelijke content afgestemd op Sophos