De security-diensten van Microsoft.

Dit zijn de voordelen.

Microsoft is een ´household name´. Het bedrijf loopt al meerdere decennia voorop, onder andere als het gaat om het leveren van veilige digitale werkomgevingen die medewerkers productief maken. Windows, Office en Azure zijn onbuigzaam sterke merken waarop miljoenen gebruikers iedere dag vertrouwen. Microsoft is dankzij hun diepgaande kennis van hun eigen platformen en besturingssystemen als geen ander in staat deze te beveiligen.

Microsoft als sterke marktpartij.

Dit zijn de succesfactoren.

 • Microsoft heeft de afgelopen jaren stevig ingezet op een breed en diep securityportfolio. Het bedrijf investeert hierin ieder jaar fors. Die inspanningen bleven niet onopgemerkt. Gartner noemt Microsoft ‘Leader’ op het gebied van securityoplossingen in maar liefst 5 verschillende varianten van het Magic Quadrant. Microsoft biedt oplossingen van endpointsecurity tot cloudtoegangsbeheer en van IAM tot informatiebeveiliging. Alle oplossingen zijn zo ontwikkeld dat ze perfect met elkaar samenwerken.
 • Microsoft is sterk in de integratie van securityvoorzieningen in bestaande werkomgevingen. Waar in een traditionele securityomgeving vaak sprake is van een ‘best of breed’ van oplossingen, heeft Microsoft met Microsoft 365 een ‘out of the box’ geïntegreerde totaaloplossing voor de digitale werkplek. Het combineert daarin Microsoft-apps als MS Office 365 met voorzieningen als antimalware, IAM, cloudsecurity, een portaal voor het beheer van compliancezaken en een securitybeheeromgeving.

De populariteit van Microsoft.

Dit zijn de redenen.

Microsoft gaat in hun securityoplossingen uit van een uniek principe: Zero Trust. Dit betekent dat alle identiteiten per definitie verdacht en gekoppeld aan het internet zijn. Daarom geldt dat al deze zaken over enkel de broodnodige rechten mogen beschikken. Ook als ze zich binnen de veilige perimeter van de firewall bevinden.

Belangrijke pijler binnen Zero Trust is de identiteitscontrole. Werknemers werken tegenwoordig overal, en bovendien met een diversiteit aan devices en apps. De enige constante factor is de gebruikersidentiteit. Ook na het vaststellen van de identiteit wordt iedere nieuwe toegangspoging van andere identiteiten gecontroleerd. Het Zero Trust-uitgangspunt biedt een zeer solide basis voor het verkleinen van cyberrisico´s.

De voordelen van Microsoft´s securityoplossingen.

Dit zijn de belangrijkste:

 • Zero Trust-model biedt maximale bescherming
  Het unieke Zero Trust-model verkleint de kans op cyberincidenten aanzienlijk.
 • Enorme intelligence-base van miljoenen gebruikers:
  Iedere dag maken miljoenen mensen over de hele wereld gebruik van Microsoft-technologie. Hun datacentra verwerken dagelijks miljarden e-mails en vele petabytes aan data. Uit al dat dataverkeer destilleert Microsoft dagelijks biljoenen signalen rondom cyberdreigingen. Dat biedt een stevige intelligence-basis voor securityoplossingen.
 • AI en machine learning beschermen tegen valse identiteiten:
  De geavanceerde AI- en machinelearningcomponenten beschermen organisaties tegen verdachte identificatie- en inlogpogingen.
 • Krachtige app-beveiliging verkleint de kans op datalekken:
  De securityoplossingen van Microsoft leggen een veilige schil om cloud- en lokale apps. Dat verkleint de kans op datalekken.
 • Minimale laterale bewegingsvrijheid verkleint schade bij incidenten:
  Dankzij geavanceerde technologieën zorgen de securityoplossingen van Microsoft voor minimale bewegingsvrijheid van eventuele binnengedrongen kwaadwillenden. Dat verkleint de potentiële schade bij een hack.

De doelgroep van Microsoft.

Naadloze securityoplossingen.

De securityoplossingen van Microsoft passen naadloos in Windows- en Azure-gebaseerde digitale omgevingen. Windows-omgevingen zijn de facto standaard in het bedrijfsleven, en ook het gebruik van Azure zit sterk in de lift. De beveiligingsoplossingen ondersteunen bovendien on-premisesomgevingen, maar passen ook uitstekend in infrastructuren die leunen op de private cloud, de multicloud of de hybride cloud. Ook passen de oplossingen prima in omgevingen die niet (enkel) Microsoft ademen.

Wij helpen u graag verder

Met inhoudelijke content afgestemd op Microsoft