• 6 november 2019

Cisco beschermt uw klanten in het multi-cloud tijdperk

Hoe beveilig je waardevolle data in een hybride multi-cloud omgeving? Voor veel organisaties zijn security en compliance nog steeds de grootste uitdagingen bij hun transformatie naar de cloud. Met de cloud security architectuur van Cisco kunnen uw klanten altijd en overal zonder zorgen werken, terwijl IT de controle heeft over data en toegang in iedere willekeurige cloud.

Zoveel als je nodig hebt

Transformatie naar de cloud en het gebruik van cloud diensten biedt organisaties veel aantrekkelijke voordelen. Medewerkers hebben altijd en overal toegang tot bedrijfsapplicaties, de kosten voor aanschaf en onderhoud van fysieke infrastructuur componenten vervallen en je kunt naar hartenlust op- en afschalen. Zoveel als je nodig hebt. En dat is ook het enige waar je voor betaalt. Geen dure jaarlicenties, pay-as-you-go.

Klinkt mooi, maar er zijn ook de nodige uitdagingen. Zeker als het gaat om informatiebeveiliging en compliance.

Zichtbaarheid

De manier waarop veel organisaties inmiddels gebruik maken van de cloud draagt daar niet echt aan bij. Zo maakt naar verwachting n 2020 90% van alle organisaties gebruik van een multi-cloud omgeving bestaande uit gemiddeld 27 verschillende clouds en duizenden accounts. Om dan overzicht te hebben over waar de data staat is op z’n zachtst gezegd uitdagend te noemen.

Maar dat overzicht hebben IT-teams wel nodig om de geconsumeerde multi-cloud omgeving compliant te maken en effectief te beveiligen tegen shadow IT, datalekken en andere cybersecurity-incidenten. 

Beveiliging in een complexe multi-cloud omgeving

Cisco heeft een cloud security architectuur ontwikkeld die gebruikers in het hele cloud spectrum beschermt en diepgaand inzicht geeft in de verschillende datastromen.

Zo biedt Umbrella veilige toegang tot het internet voor werknemers in iedere cloud, E-mail Security garandeert aanvullende beveiliging voor Office 365 applicaties, Advanced Malware Protection (AMP) voor Endpoints beschermt gebruikers tegen geavanceerde malware en Cloudlock automatiseert de detectie van bedreigingen in een multi-cloud omgeving.

Umbrella

Medewerkers maken vaak rechtstreeks verbinding met cloud applicaties, zonder eerst het bedrijfsnetwerk te betreden. Dan is het cruciaal dat security ook dataverkeer in de cloud meeneemt. Umbrella is een Secure Internet Gateway (SIG) in de cloud en wordt actief op het moment dat er een DNS-aanvraag gedaan wordt. Zo hebben gebruikers altijd en overal veilige toegang tot cloudapps, ook als zij niet zijn verbonden met een VPN.

Advanced Malware Protection voor Endpoints

Een ander belangrijk onderdeel van Cisco’s beveiligingsarchitectuur voor de cloud is Advanced Malware Protection (AMP) voor Endpoints. Met AMP worden gebruikers op ieder type device beschermd tegen geavanceerde malware (ransomware) die langs een firewall glipt. AMP kijkt naar de reputatie van verkeer en kan op retrospectieve wijze bestanden blokkeren.

Cloud Email Security

Met de Cloud Email Security (CES) oplossing van Cisco beschikt uw klant over aanvullende beveiliging van zijn Office 365-accounts. CES integreert meerdere lagen van beveiliging in één holistische tool die continu e-mailverkeer monitort en analyseert. Zo houdt hij gevaarlijke bedreigingen uit de inbox van zijn gebruikers.

De integratie van CES met Office 365 is eenvoudig. Via een paar simpele stappen zorgen uw klanten ervoor dat e-mailverkeer (inbound en outbound) niet meer via de Exchange Online-server loopt, maar via het Cisco Cloud Email Security account.

Cloudlock

Door de toename in het gebruik van cloudapps weten cybercriminelen steeds vaker via andere apps (open authentication, bijvoorbeeld het registeren met een Facebook-account in een derde app) toegang te krijgen tot gebruikersaccounts binnen Office 365.

Cisco Cloudlock is een cloud access security broker (CASB) en biedt aanvullende bescherming voor cloud apps in een multi-cloud omgeving. Cloudlock automatiseert de beveiliging van bedrijfsdata van én naar applicaties middels een eenvoudige API.

Veilig transformeren naar een multi-cloud omgeving

Met een cloud security architectuur van Cisco kunnen uw klanten veilig transformeren naar de cloud. Bovendien beschikken zij over de juiste tools om zonder grote inspanningen compliant te zijn met wet- en regelgeving zoals de AVG.

Meer weten over de Cloud Security oplossingen van Cisco? Aarzel niet en neem contact met ons op. 

Infographic: Security in het multi-cloud tijdperk

 

  • Cloud Security