• 16 april 2020

Binnen 30 minuten goed beveiligd thuiswerken

Veel van uw klanten moeten noodgedwongen thuiswerken. Voor u als trouwe IT-partner een mooie kans om uw expertise in te zetten en dit zo goed mogelijk te faciliteren. Want behalve dat zij een snelle en prettige toegang tot het netwerk eisen, moeten er ook maatregelen genomen worden om de veiligheid te kunnen waarborgen.

Veel organisaties maken tegenwoordig gebruik van een modern netwerk. Een netwerk waarbij ze de vrijheid hebben om op verschillende locaties te werken en een netwerk waarbij ze de vrijheid hebben om op- en af te schalen als de situatie daarom vraagt. Bedrijven die beschikken over een dergelijk netwerk plukken daar in deze tijd de vruchten van; zo is het heel eenvoudig om vanuit huis een goed toegang tot het netwerk te realiseren.

Maar een vloeiende netwerktoegang is niet het enige waar uw klanten aan moeten denken. De toegang die zij hebben moet ook goed beveiligd zijn. En hoewel veel netwerkarchitecturen beschikken over ingebouwde securityradio’s en andere ‘traffic filters’, is dat in deze tijd vol geavanceerde bedreigingen als malware, ransomware en phishing niet meer voldoende.

Beveiliging op de DNS- en IP-laag

Een zeer laagdrempelige maar effectieve manier om medewerkers thuis beter te beveiligen is het instellen van DNS-beveiliging. DNS (Domain Name Server) is de technologie die het mogelijk maakt gebruik te maken van het internet. Met andere woorden: DNS-beveiliging zorgt er dus voor dat de toegang van medewerkers tot het internet beter beveiligd wordt. Een krachtige eerste lijn van beveiliging voor thuiswerkers.

Veel security professionals zullen wellicht denken: “Hé, weer een andere oplossing. Interessant hoor, maar wij hebben net een nieuwe, dus deze laten we even lopen.”

Een begrijpelijke overweging, maar toch een hele onverstandige. Immers, de urgentie van DNS-beveiliging is hoog. En dat valt eenvoudig te illustreren met één overtuigende statistiek: 97% van alle malware varianten wereldwijd maakt gebruik van DNS om kwaadaardige bestanden te verspreiden.

Door Meraki te integreren met Umbrella kunt u op een zeer laagdrempelige manier aanvullende internetbeveiliging bieden.

Umbrella: altijd en overall veilige toegang tot het internet

Cisco Umbrella is een moderne op DNS gebaseerde cloud security oplossing en maakt het mogelijk voor security professionals om kwaadaardige of verdachte DNS-aanvragen te blokkeren nog voordat ze net netwerk of endpoints bereiken. In essentie is het een soort internetfilter dat eenvoudig kan worden aangezet door de DNS-server van een gebruiker om te zetten naar Umbrella.

Maar Umbrella is meer dan alleen een DNS-filter. Zo mag het zich de eerste Secure Internet Gateway (SIG) in de cloud noemen. Met een SIG kunnen gebruikers zelfs als ze niet verbonden zijn met een VPN veilig het internet op. Dit komt doordat iedere query die een DNS-server op het internet doet altijd eerst door het Umbrella-platform gaat. Zo biedt Umbrella een effectieve eerste laag in de defensie van uw klanten.

Binnen 30 minuten veilig

Umbrella is de snelste en meest laagdrempelige beveiligingsoplossing die er is. Het enige dat uw klant hoeft te doen is zijn DNS-server om te zetten naar Cisco Umbrella. Het is niet nodig nieuwe hardware aan te schaffen of ingewikkelde software te installeren. Het cloud-managed dashboard biedt hem alle management- en analysetools die hij nodig heeft.

Vervolgens kan hij al zijn bestaande Cisco routers en wireless LAN controllers eenvoudig koppelen.

Umbrella x Meraki: a match made in the cloud

Zo is het sinds kort ook mogelijk om Umbrella te integreren met de cloud-managed netwerkproducten van Meraki. Een zeer aantrekkelijke upgrade voor zowel uw nieuwe als uw bestaande Meraki klanten om in zeer korte tijd extra goed beveiligd te zijn.

Wilt u meer weten over deze mooie integratie? Download onze infographic ‘Veilig thuiswerken dankzij Meraki & Umbrella’.

Download de infographic

 

Download de infographic

We hebben een mooie infographic voor u klaarstaan, waarin u o.a. kunt zien wat de risco’s zijn van het negeren van DNS-beveiliging.

Vul het formulier in en u ontvangt de infographic ‘Veilig thuiswerken dankzij Meraki & Umbrella’ per e-mail.

  • Cloud Security
  • Endpoint Security
  • Network Security