Naar overzicht

Hoe waterdicht je beveiliging ook mag zijn, in een omgeving waar mensen werken ligt een security incident altijd op de loer. Hoe goed je daarvan herstelt hangt volledig af van je incident response oplossing. Met het cloud platform van Malwarebytes is gevaar razendsnel gedetecteerd en zijn geïnfecteerde systemen eenvoudig opnieuw te configureren.

Er is organisaties veel aangelegen cyberdreigingen zo snel mogelijk op te sporen. Immers, hoe langer malware in de systemen actief kan zijn, hoe dieper het zich kan nestelen in het netwerk en hoe groter de uiteindelijke schade is.

314 dagen (!) tot malware wordt ontdekt

Maar juist in de tijdig ontdekken van gevaar schuilt voor veel IT-teams een groot probleem. Uit grootschalig onderzoek van het Ponemon Instituut blijkt organisaties er gemiddeld 206 dagen over doen om een datalek te ontdekken. Het datalek volledig in kaart brengen en oplossen duurt vervolgens nog eens 73 dagen, waardoor de totale levenscyclus van een lek liefst 279 dagen is. In het geval van malware ligt deze detectietijd zelfs nog hoger: 314 dagen (!).

De gevolgen van deze datalekken voor de business zijn niet mals. De gemiddelde kosten van een datalek in 2019 werden door Ponemon geschat op bijna 4 miljoen dollar. Deze kosten worden met name worden veroorzaakt door business die gemist wordt en ontevreden klanten van wie het vertrouwen is beschaamd. Bovendien zorgt een datalek bij een derde van de onderzochte bedrijven nog tot 3 jaar na het incident voor onvoorziene kosten.

Bovengenoemde cijfers onderstrepen andermaal dat het cruciaal is om inzichtelijk te hebben in wat er zich in het bedrijfsnetwerk en op alle endpoints afspeelt. De Incident Response tool van Malwarebytes is volledig cloud-based, waardoor endpoints altijd en overal kunnen worden gescand op bedreigingen zoals ransomware, malware, DDoS en botnets.

Flexibel, schaalbaar en geautomatiseerd

Doordat Malwarebytes Incident Response cloud-based is en over een eigen dashboard in de browser beschikt, biedt de oplossing 3 belangrijke voordelen voor security teams:

  1. Automatisering van security handelingen
  2. Flexibele gebruiks- en integratiemogelijkheden
  3. Onbegrensde schaalbaarheid

Automatisering van security handelingen
Als uw klant Malwarebytes Incident Response op zijn endpoints installeert, heeft hij direct toegang tot een breed spectrum tools om bedreigingen te detecteren en te verwijderen. Daarnaast is het mogelijk om de tool te koppelen aan een bestaande SIEM-systeem, waardoor incident response geautomatiseerd kan worden en de reactietijd verkort kan worden.

Flexibele gebruiks- en integratiemogelijkheden
Het platform kan worden geïntegreerd met ieder type security oplossing, is geschikt voor zowel Windows als Mac OS X en voldoet aan alle eisen om opgenomen te worden in de bestaande infrastructuur. Dit flexibele karakter maakt dat Malware Incident Response bijzonder gebruiksvriendelijk is voor iedere type organisatie (groot en klein).

Onbegrensde schaalbaarheid
Malwarebytes Incident Response is beschikbaar via het Malwarebytes cloud platform en is daardoor eenvoudig te gebruiken. Het maakt niet uit of uw klant tien of tienduizend endpoints heeft, alle apparaten zijn vanaf één centrale omgeving te beheren.

malwarebytes cloud platform

Eenvoudig door één persoon te beheren

Deze centrale beheeromgeving biedt veel IT- en security teams een mooie uitkomst voor het tekort aan specialisten. Het dashboard is eenvoudig door één persoon te beheren, waardoor de beheerlast sterk wordt gereduceerd en aanzienlijke kosten kunnen worden bespaard.

Lees meer in onze brochure

Incident Response van Malwarebytes is een laagdrempelige (cloud)oplossing die zonder grote hardware investeringen kan worden gebruikt en snel resultaat laat zien. Wilt u meer informatie over de cloud beveiliging van Malwarebytes? Download de brochure of neem contact op met een van onze specialisten.

Brochure downloaden
Naar overzicht

Lezers reacties

0 reacties

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *