Naar overzicht

Artifical Intelligence (AI) en Machine Learning (ML) zijn zonder twijfel the next big thing als het gaat om IT. Veel grote vendoren hebben al intelligente robot-toepassingen ontwikkeld of computers die waardevolle voorspellingen kunnen doen. RSA onderstreept met haar slimme oplossingen ook de waarde van AI en ML voor de security van uw klanten.

Bij Artificial Intelligence denken we al gauw aan medische robots, zelfrijdende auto’s en virtuele assistenten zoals Siri. Waar we minder snel aan denken zijn de big data-toepassingen die grote hoeveelheden gegevens analyseren en algoritmes proberen te herkennen om daar vervolgens lering uit te trekken.

AI, Machine Learning en Deep Learning

Zowel Artificial Intelligence, Machine Learning als Deep Learning beloven gouden bergen, maar wat is precies het verschil? AI is een verzamelnaam voor technologieën die de intelligentie van het menselijk denken benaderen. Als we het hebben over Machine Learning draait het om alle technieken die computers ondersteunen en trainen bij het analyseren van grote hoeveelheden data.

Zodra computers door Machine Learning in staat zijn om daadwerkelijk intelligente conclusies te trekken en voorspellingen te doen die een strategisch voordeel opleveren, spreken we van Deep Learning.

Een kans of bedreiging?

Dat AI – en dan met name Machine Learning – ook bijzonder interessant kan zijn voor IT security is inmiddels wel bekend. Overal schieten next-gen oplossingen uit de grond die op basis van big-data analytics onregelmatig gedrag proberen te herkennen. Deze patronen kunnen er bijvoorbeeld voor zorgen dat malware sneller wordt onderschept en dat niet-geautoriseerde gebruikers geen toegang krijgen tot bedrijfsapplicaties.

Toch willen veel IT-specialisten de torenhoge verwachtingen van AI en Machine Learning wat temperen. Het idee dat machines volledig autonoom en zonder menselijke hulp alle bedreigingen in en rondom het netwerk kunnen elimineren is niet realistisch en bovendien gevaarlijk. Bovendien: als de verdediging AI inzet om slimmer te worden, dan kan de aanval dat ook.

Machine Learning verantwoordelijk inzetten

Kennis en verantwoordelijkheid zijn dus gevraagd. Dankzij jarenlange ervaring met Machine Learning (o.a. door diverse bijdragen aan onderzoek naar ML van RSA co-founder Ronald Rivest) weet RSA als geen ander hoe Machine Learning op een juiste manier kan worden ingezet.

Door het gebruik van de juiste data op de juiste manier door de juiste specialist, die weet hoe het onderliggende mechanisme (Black Box) van Machine Learning werkt en weet wat de risico’s zijn als algoritmes worden verstoord.

Klaar voor de toekomst met slimme security

Met die kennis en ervaring heeft RSA diverse securityoplossingen ontwikkeld die in meer of mindere mate gebruik maken van AI, maar in alle gevallen zijn geoptimaliseerd door menselijke specialisten.

RSA Netwitness® UEBA – UEBA (User and Entity Behavior Analytics) gebruikt Machine Learning om verdacht gedrag te ontdekken in data, netwerkverkeer en bestanden op endpoints.

RSA® Adaptive Authentication – Past Machine Learning en op risico gebaseerde authenticatie (analyse van reputatie van de gebruiker) toe om fraude te voorkomen bij het gebruik van interne applicaties.

RSA SecurID® Access – RSA SecurID® Access past Machine Learning enerzijds toe om de toegang van verdachte gebruikers te voorkomen en anderzijds om de toegang van geautoriseerde gebruikers te vereenvoudigen.

RSA® Adaptive Authentication for Ecommerce – Voorkomt fraude met Machine Learning en biedt een vloeiende en goed beveiligde 3D betalingsmogelijkheid voor gebruikers.

Wilt u meer informatie over de intelligente securityoplossingen van RSA? Of wilt u weten of de technieken ook passen bij de specifieke situatie van uw klant? Aarzel niet en neem contact op met TD Security.

Naar overzicht

Lezers reacties

5 reacties

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *